V SLS obžalujemo, da so kmetje nasedli praznim obljubam ministrice

Brez kmeta ni hrane. Brez slovenskega kmeta pa ni kakovostne hrane domače pridelave. Zato v Slovenski ljudski stranki podpiramo slovenskega kmeta pri njegovih zahtevah, da vlada nemudoma sprejme ukrepe, ki bodo izboljšali položaj kmetov pri nas.

Slovenska politika je zadnjih dvajset let povsem brez vizije, kako poskrbeti za slovenskega kmeta in kako slovenskim kupcem zagotoviti kakovostno hrano slovenske pridelave. Očitno postaja, da te vizije nima niti trenutna ministrica Mateja Čalušić. Žal pa politiki ter tudi nekateri v civilni družbi to realnost vztrajno zanikajo. Zaradi tega se je v zadnjih dvajsetih letih število kmetij v Sloveniji v povprečju zmanjšalo za skoraj 3 na dan, kar že resno ogroža našo prehransko varnost.

V Slovenski ljudski stranki (SLS) obžalujemo, da so kmetje nasedli praznim obljubljam ministrice in jutrišnji protest odpovedali.

Marko Balažic, predsednik SLS poudarja, da se z odpovedjo protestov predvsem tistemu delu kmetov, ki se iz dneva v dan bori za preživetje, daje občutek, da ostajajo sami: »Od praznih obljub bomo kruha lačni. Vem, da marsikatera stranka v kmetih vidi priložnost za nabiranje glasov, a doslej še nobena od njih na oblasti ni storila ničesar. Ne živeti v utvari, da bo s trenutno oblastjo kaj drugače. Spomnite se časov ministra Cirila Smrkolja in jih primerjajte s situacijo danes.«

Dr. Peter Gregorčič, nosilec liste SLS za volitve v EU parlament dodaja: »Naivno je verjeti obljubam vlade, ki je na podoben način že izigrala zdravnike. Z njimi je celo podpisala sporazum, ki ga ni nikoli uresničila. Kmetje pa so se zadovoljili celo zgolj z obljubami ministrice. Trenutna vlada je povsem nekredibilna. Njen modus operandi gre pa tako: V prvem koraku obljubi vse, v drugem koraku ne uresniči ničesar, v tretjem koraku skupino, ki si jo s prazno obljubo izigral, javno diskreditiraj. Tako se je zgodilo zdravnikom in povsem enako se bo zgodilo tudi kmetom.«