Novo vodstvo Zveze upokojencev pri SLS

Litija, 12. februar 2024 – Vodenje Zveze upokojencev pri Slovenski ljudski stranki je na volilnem občnem zboru prevzel zdravnik Janez Remškar. V podpredsedniški mesti sta bila izvoljena dr. Andrej Umek in France Pance. Ob tej priložnosti se Slovenska ljudska stranka za dosedanje vodenje zveze zahvaljuje Antonu Bogataju

 

Janez Remškar je kariero začel kot specializant in nato kot specialist na tedanjem Inštitutu za tuberkulozo in pljučne bolezni Golnik. Kasneje je bil med drugim direktor splošne bolnišnice Jesenice in predsednik sveta UKC Ljubljana. Kot predstavnik zdravnikov je bil na prvih demokratičnih volitvah izvoljen v demokratično skupščino na listi DEMOS-a ter se tudi kasneje aktivno udejstvoval v politiki. Poleg opozarjanja na stranpoti zdravstvenega sistema, je vedno izpostavljal pomen ohranjanja slovenske identitete, ki temelji na tradiciji, kulturi in jeziku.

 

Zveza upokojencev pri SLS se bo pod vodstvom dr. Janeza Remškarja zavzemala za močno sodelovanje slovenske politike in učinkovito delovanje za dobrobit upokojencev ter v javni razpravi prispevala k ohranjanju slovenske identitete.