SLS dobrodelno v začetek evropske kampanje

Politika lahko služi kot platforma za pozitivne spremembe in voditelji imajo moč, da navdihujejo ljudi ter spreminjajo svet na bolje.

Nastanek Evropske unije je navdahnila zgodba miru, Po drugi svetovni vojni so se evropski voditelji odločili, da je treba prekiniti stoletja trajajoče konflikte in nasilje ter zgraditi trajen mir. Kot vir navdiha boljši (in močnejši) Evropi danes služijo zgodbe ljudi

Lana Nina je 27 letno dekle, ki je pred tremi leti ob usodnem padcu s kolesom utrpela hude poškodbe glave. Nekoč vsestranska športnica po poškodbi ni mogla več pisati, hoditi ali govoriti. Danes se namreč pridno uči na novo brati, računati, hoditi in ima izjemno voljo do življenja. Je borka.

V Slovenski ljudski stranki smo se zato odločili, da borbo Lane Nine podpremo in to sporočilo prenesemo tudi v kampanjo za volitve v Evropski parlament. 

Dobrodelni projekt smo pričeli v soboto, 13. aprila 2024, formalno pa zaključili 10. maja na zaključni prireditvi na Bledu. V tem projektu je dr. Peter Gregorčič, nosilec liste Slovenske ljudske stranke na EU volitvah, ki je sicer tudi podpredsednik Kolesarske zveze Slovenije, v sodelovanju in s pomočjo drugih kandidatov SLS na EU volitvah kolesaril in obiskoval naše volivce širom Slovenije.

Za ta projekt smo se odločili, ker povezuje njegovo strast do kolesarjenja z našim prepričanjem, da moramo k dobrobiti družbe prispevati tudi tako, da pomagamo tistim, ki pomoč potrebujejo.

Ponosno sporočamo, da se je na računu Športno humanitarnega društva Vztrajaj – Never give up po šestih etapah in prekolesarjenih 538 km za Lano Nino skupaj nabralo kar 15.150 EUR!

Na zaključni prireditvi projekta “SLS kolesari za dober namen” smo se srečali na Bledu pred Festivalno dvorano, sprejel nas je župan občine Bled, g. Anton Mežan.

Do Bleda so se iz Radovljice odpravili nosilec liste dr. Peter Gregorčič, predsednik SLS Marko Balažic, dr. Nina Strah, Mija Aleš, Kaja Galič in Aljaž Barlič. Na Bledu sta jih pričakala Lana Nina z očetom.  

Vsem kolesarjem, podpornikom in županom, ki so nas spremljali na poti, se iskreno zahvaljujemo, vas pa vabimo, da Lani Nini po svojih močeh pomagate še naprej! 
Peter Gregorčič
nosilec liste SLS za volitve v EP
POMAGAJTE TUDI VI!

Vabimo vas, da Lano Nino Markelj pri navdihujoči borbi in veselju do življenja podprete tudi vi in po vaših močeh na račun ŠPORTNEGA HUMANITARNEGA DRUŠTVA VZTRAJAJ – NEVER GIVE UP (Grobeljca 52, 1211 Ljubljana – Šmartno), sredstva nakažete na spodnji račun:  

TRR: SI56 0203 2025 9609 009

NAMEN: Za Lano