Povežimo Slovenijo v skupno dobro, za mir in blagostanje vseh ljudi

V Sloveniji 26. decembra praznujemo dan samostojnosti in enotnosti. Na ta dan pred 31. leti je bil uradno razglašen izid plebiscita, na katerem smo prebivalci Slovenije z veliko večino podprli odločitev za osamosvojitev Republike Slovenije.

Slovenke in Slovenci smo takrat z veliko stopnjo enotnosti postavili temelje kasnejšemu hitremu priznanju Slovenije, ki bi brez tako visoke udeležbe in tako visoke podpore osamosvojitvi bilo mnogo bolj vprašljivo. 

Pred enatridesetimi leti smo se najprej široko poenotili v slovenski politiki. Prav to je vzpodbudilo tudi vse volilne upravičence, da so kljub razumiljivim političnim razlikam v več kot devetdesetih odstotkih podprli odločitev za samostojno in neoodvisno Slovenijo. V naši lepi, varni in zeleni deželi smo trenutno priča veliki meri razdvojenosti in razcepljenosti, zato je še toliko pomembnejše zavedanje o vrednotah, ki so nas povezovale v preteklosti in iskanje vrednot, ki nas lahko povezujejo danes in v prihodnosti. Povežimo Slovenijo v skupno dobro, za mir in blagostanje vseh ljudi,” je praznično razmišljanje zaključil Marjan Podobnik, predsednik Slovenske ljudske stranke.